KENYA AA TOP GICHERORI (KAWA SPECIALTY)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 63,99 zł

Cena regularna:

63.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: KYOTO
Kod produktu: 0CCE-505F9

Opis

KENYA AA TOP GICHERORI (KAWA SPECIALTY) to kolejna, wyjątkowo owocowa pozycja w naszym menu.

Ziarno pochodzi z klasycznej dla regionu obróbki mytej. Są to owoce odmian botanicznych SL28, SL34, RUIRU11.

W naparze z tych ziaren otrzymacie smak krwistej pomarańczy z cytrynową kwasowością oraz specyficznymi rejestrami czarnej porzeczki,
rabarbaru z aromatem świeżych pomidorków koktajlowych.

Ta kawa ta pochodzi ze stacji obróbki Gicherori niedaleko Embu w Centralnej Prowincji Kenii na pięknych południowych stokach Góry Kenia.
Region ten słynie z bogatych gleb z gliną wulkaniczną i dobrym mikroklimatem z wystarczającą ilością opadów.
Gicherori należy wraz ze stacjami Kathkwa, Ndunduri, Gikirima i Ngerwe do Stowarzyszenia Spółdzielni Rolniczych Kibugu.
Około 1100 rolników dostarcza swoje czerwone i dojrzałe wiśnie do stacji Gicherori.
W tym przypadku kawa jest rozdrabniana i trafia do zbiornika fermentacyjnego w celu kontrolowanego procesu fermentacji.
Następnie kawa jest myta, moczona w kanałach wodnych i suszona na słońcu.


DATA PALENIA: 05.04.2024.

REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 95 st. C, 29 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml., woda: Kryształ Żywiecki.


 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl