Menu
Szukaj
Koszyk
Twój koszyk jest pusty

KYOTO Espresso (Zestaw degustacyjny) 4 x 100 g

3.09 (Oceny: 11 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Zestaw czterech kaw espresso o gramaturze 100 g. Selekcja, która pozwoli Ci przetestować nasze ziarna kawy palone pod espresso.

Przejdź do pełnego opisu
75,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz Ziarna (nie zmielona) Zmielić do: tradycyjnie parzona Zmielić do: ekspres ciśnieniowy Zmielić do: ekspres przelewowy Zmielić do: kawiarka Zmielić do: french press Zmielić do: drip Zmielić do: chemex
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Opis

Zestaw do degustacji kaw palonych przez nas pod ekspresy ciśnieniowe (automatyczne i kolbowe), kawiarki i frenchpressy. Z pewnością pozwoli na wybór najciekawszych dla Ciebie ziaren do domowego ekspresu lub kolbowego np. w kawiarni lub cukierni.

Zestaw degustacyjny zawiera:

  • Are you nuts? (Espresso Blend) 100 g
    Kawa 100% arabika, skomponowana dla miłośników niskiej kwasowości, nieco ciemniej palona. Wyczuć w niej można słodycz czekolady, miodu, oraz świeżych brzoskwiń. Obecne są tu przyjemne, migdałowe nuty. Do stworzenia “Are You Nuts?” wykorzystaliśmy kawy z Kostaryki, Peru, Gwatemali, Kuby i Brazylii

  • Chocolater (Brasilian Espresso Single) 100 g
    Brazylijskie ziarna kawy, 100% arabica odmiany jednorodnej. Charakteryzuje się bardzo czekoladową pełnią smaku i delikatną słodyczą. Średnie body i umiarkowana kwasowość z lekko orzechowym aftertastem.

  • It's Supreme (Espresso Blend) 100 g - zawiera wysokiej jakości, mytą robustę z Gwatemali
    Mieszanka stworzona dla wielbicieli klasycznego espresso, dla których orzech, czekolada, słodki posmak kakao oraz gęsta crema to podstawa kawowej kwintesencji. Zastosowaliśmy tu połączenie najwyższej jakości ziaren arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej oraz wysokogatunkowej robusty z Gwatemali.

  • Creamy (Espresso Blend) 100 g
    Połączenie najwyższej jakości organicznej kawy z Peru, wybornego brazylijskiego Santosa z dużymi ziarnami z Hondurasu. Takie zestawienie pozwoliło uzyskać kawę o wysokiej, czekoladowej słodyczy w połączeniu z nutami orzechowymi i wręcz niewyczuwalnej, owocowej kwasowości. 
     
 

Opinie

3.09
Liczba ocen: 11
Oceń i opisz