Koszyk

Twój koszyk jest pusty

KYOTO Organza

5.00 (Oceny: 29 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Kraj pochodzenia: Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru, Indie

Wysokość upraw: 500 - 1700 m n.p.m.

Obróbka: Natural/Washed

Gatunek kawy: 65% Arabika/35% Robusta

Stopień palenia: Ciemny

Profil sensoryczny: Gorzka Czekolada|Karmel|Marcepan|Orzechy

Przeznaczenie: Ekspres ciśnieniowy, automatyczny|French press|Kawiarka|Tygiel

Przejdź do pełnego opisu
43,90 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 250 g. 500 g. 1000 g. 3 x 1 kg
Wybierz Ziarna (nie zmielona) Zmielić do: tradycyjnie parzona Zmielić do: ekspres ciśnieniowy Zmielić do: ekspres przelewowy Zmielić do: kawiarka Zmielić do: french press Zmielić do: drip Zmielić do: chemex
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Opis

ORGANZA Italian Roast Espresso

Wspomnienie z włoskich wakacji skupiło ostatnio naszą uwagę. Przed Wami nowa mieszanka, palona z myślą o wyrazistym espresso. Połączyliśmy ziarno arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej (Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru) oraz doskonałej, mytej robusty z Gwatemali. Ta robusta posiada lekki, orzechowy smak i świetnie wzbogaca napar o wyrazistą cremę. Dodatkowo obniża jej kwasowość co czyni z tej kawy idealny wybór dla osób ceniących sobie wysoką słodycz w kawie.

Kawa jest palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. Polecamy ją wielbicielom klasycznego, włoskiego espresso obfitującego w bogatą cremę. Znajdziecie w niej wyraźne akcenty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich, karmelu i marcepanu. Doskonały wybór do kaw mlecznych.

  • Kraj pochodzenia: Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru, Indie
  • Wysokość upraw: 500 - 1700 m n.p.m.
  • Obróbka: Natural/Washed
  • Gatunek kawy: 65% Arabika/35% Robusta
  • Stopień palenia: Ciemny
  • Profil sensoryczny: Gorzka Czekolada|Karmel|Marcepan|Orzechy
  • Przeznaczenie: Ekspres ciśnieniowy, automatyczny|French press|Kawiarka|Tygiel

Opinie

5.00
Liczba ocen: 29
Oceń i opisz