KYOTO Organza
Wystaw opinię o produkcie
Kraj pochodzenia: Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru, Indie
Wysokość upraw: 500 - 1700 m n.p.m.
Obróbka: Natural/Washed
Gatunek kawy: 65% Arabika/35% Robusta
Stopień palenia: Ciemny
Profil sensoryczny: Gorzka Czekolada|Karmel|Marcepan|Orzechy
Przeznaczenie: Ekspres ciśnieniowy, automatyczny|French press|Kawiarka|Tygiel
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Opis
ORGANZA Italian Roast Espresso
Wspomnienie z włoskich wakacji skupiło ostatnio naszą uwagę. Przed Wami nowa mieszanka, palona z myślą o wyrazistym espresso. Połączyliśmy ziarno arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej (Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru) oraz doskonałej, mytej robusty z Gwatemali. Ta robusta posiada lekki, orzechowy smak i świetnie wzbogaca napar o wyrazistą cremę. Dodatkowo obniża jej kwasowość co czyni z tej kawy idealny wybór dla osób ceniących sobie wysoką słodycz w kawie.
Kawa jest palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. Polecamy ją wielbicielom klasycznego, włoskiego espresso obfitującego w bogatą cremę. Znajdziecie w niej wyraźne akcenty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich, karmelu i marcepanu. Doskonały wybór do kaw mlecznych.
- Kraj pochodzenia: Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru, Indie
- Wysokość upraw: 500 - 1700 m n.p.m.
- Obróbka: Natural/Washed
- Gatunek kawy: 65% Arabika/35% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Profil sensoryczny: Gorzka Czekolada|Karmel|Marcepan|Orzechy
- Przeznaczenie: Ekspres ciśnieniowy, automatyczny|French press|Kawiarka|Tygiel
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.