KYOTO Rwanda Gicumbi 250 g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
RWANDA GICUMBI 250g
Ta kawka pochodzi ze stacji obróbki „Nova Coffee” znajdującej się w północnej prowincji w dystrykcie Gicumbi. Gleba jest tu żyzna i bogata w składniki mineralne, tak bardzo potrzebne do wzrostu roślin kawowych.
Ziarno jest doskonałym rozwiązaniem na codzienną kawkę do metod przelewowych w odpowiednim stosunku ceny do jakości. Rwanda Gicumbi to kawa specialty z punktacją 86 pkt wg SCA.
Profil sensoryczny tej kawy:
Aromat:
- herbata, cytryna, miód
Flavour:
- złożony, słodki
- Borówki, białe winogrona, zielona herbata
Kwasowość: delikatna
Słodycz: wysoka
Body: niskie
Tekstura: gładka
DATA PALENIA: 21.01.2025.
REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 95 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml.
Fakty o ziarnie:
- Kraj pochodzenia: Rwanda
- Region: Northern Province
- Plantacja: Nova Coffee Washing Station
- Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
- Obróbka: Washed
- Gatunek kawy: 100% Arabica
- Stopień palenia: Jasny
- Intensywność: 5/10
- Profil sensoryczny: Borówki | Białe winogrona | Zielona herbata
- Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress
Dane techniczne
INTENSYWNOŚĆ 0-10 | 5 |
CIELISTOŚĆ | 1 |
GATUNEK | 100% Arabika |
SMAK | Borówki | Białe winogrona | Zielona herbata |
gramatura | 250 g |
PRZEZNACZENIE | Drip | Chemex | Aeropress |
SŁODYCZ | 3 |
GORYCZKA | 1 |
KWASOWOŚĆ | 2 |