KYOTO Colombia Finca Santa Teresa Geisha 200g (Kawa Specialty) 200 g
Wystaw opinię o produkcie
DATA PALENIA: 22.10.2025
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila, Palestina
Plantacja: Finca Santa Teresa
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Obróbka: Natural, Anaerobic 90h
Odmiana botaniczna: Geisha
Stopień palenia: Jasny
Profil sensoryczny: Banany | Zioła | Pomarańcze | Rum | Musująca kwasowość
Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress
Opis
KYOTO Colombia Finca Santa Teresa Geisha 200g
Farma Santa Teresa to niewielkie gospodarstwo prowadzone przez rodzinę Rodrigez. Tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie jest kultywowana od 80 lat. W ostatnich latach właściciele zdecydowali się na uprawę odmiany Geisha. Warunki atmosferyczne, świetna gleba oraz dobra wysokość, na której znajduje się farma sprzyjają rozwojowi tej odmiany.
Przed Wami Geisha z obróbki naturalnej oraz kontrolowanej fermentacji beztlenowej, która w tym przypadku trwała 90 godzin. Efekt musicie sprawdzić sami jednak zapewniamy, że kawa jest wyjątkowa, świetnie złożona i po prostu pyszna!
Fakty o kawie:
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila, Palestina
Plantacja: Finca Santa Teresa
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Obróbka: Natural, Anaerobic 90h
Odmiana botaniczna: Geisha
Stopień palenia: Jasny
Profil sensoryczny: Banany | Zioła | Pomarańcze | Rum | Musująca kwasowość
Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress
SMAK/AROMAT: Banany | Zioła | Pomarańcze | Rum | Musująca kwasowość
REKOMENDACJA PARZENIA: 6,5 g/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 93 st. C, 26 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml., woda: Kryształ Żywiecki.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.