KYOTO Rwanda Murundo (Kawa Specialty) 250g
Wystaw opinię o produkcie
DATA PALENIA: 23.10.2025
Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: Western Province, Karongi District, Twumba
Plantacja: Mahembe
Wysokość upraw: 2000 - 2100 m n.p.m.
Obróbka: Natural, Anaerobic 96 h
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Stopień palenia: Jasny
Profil sensoryczny: Owocowa | Pomarańcza | Mandarynka | Soczysta
Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress
Opis
KYOTO Rwanda Murundo (Kawa Specialty) 250g
Fakty o kawie:
Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: Western Province, Karongi District, Twumba
Plantacja: Mahembe
Wysokość upraw: 2000 - 2100 m n.p.m.
Obróbka: Natural, Anaerobic 96 h
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Stopień palenia: Jasny
Profil sensoryczny: Owocowa | Pomarańcza | Mandarynka | Soczysta
Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress
SMAK/AROMAT: Owocowa | Pomarańcza | Mandarynka | Soczysta
REKOMENDACJA PARZENIA: 6 g/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 94 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml., woda: Kryształ Żywiecki.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.