Koszyk

Twój koszyk jest pusty

KYOTO Rwanda Gicumbi (Kawa Specialty) 250 g

Przejdź do sekcji Opinie

DATA PALENIA: 15.05.2025

Kraj pochodzenia: Rwanda 

Region: Northern Province

Plantacja: Nova Coffee Washing Station

Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.

Obróbka: Washed

Gatunek kawy: 100% Arabica

Stopień palenia: Jasny

Intensywność: 5/10

Profil sensoryczny: Jeżyny| Grapefruit | Karmel

Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress

Przejdź do pełnego opisu
Cena 67,99 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz Ziarna (nie zmielona) Zmielić do: tradycyjnie parzona Zmielić do: ekspres ciśnieniowy Zmielić do: ekspres przelewowy Zmielić do: kawiarka Zmielić do: french press Zmielić do: drip Zmielić do: chemex
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Cechy produktu

Domyślna grupa

gramatura 250 g
SŁODYCZ 4
GORYCZKA 1
KWASOWOŚĆ 4
INTENSYWNOŚĆ 0-10 5
CIELISTOŚĆ 1
GATUNEK 100% Arabika
SMAK Jeżyny| Grapefruit | Karmel
PRZEZNACZENIE Drip | Chemex | Aeropress

Opis

RWANDA GICUMBI 250g

Ta kawka pochodzi ze stacji obróbki „Nova Coffee” znajdującej się w północnej prowincji w dystrykcie Gicumbi. Gleba jest tu żyzna i bogata w składniki mineralne, tak bardzo potrzebne do wzrostu roślin kawowych.

Ziarno jest doskonałym rozwiązaniem na codzienną kawkę do metod przelewowych w odpowiednim stosunku ceny do jakości. Rwanda Gicumbi to kawa specialty z punktacją 87 pkt wg SCA. 

Kwasowość: delikatna

Słodycz: wysoka

Body: niskie

Tekstura: gładka


REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 95 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml., woda: Kryształ Żywiecki


Fakty o ziarnie:

  • Kraj pochodzenia: Rwanda 
  • Region: Northern Province
  • Plantacja: Nova Coffee Washing Station
  • Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
  • Obróbka: Washed
  • Gatunek kawy: 100% Arabica
  • Stopień palenia: Jasny
  • Intensywność: 5/10
  • Profil sensoryczny: Jeżyny| Grapefruit | Karmel
  • Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz